Hoofdgerecht
Witte bonenschotel met worst en andijvie
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 464 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 720 g witte bonen (pot)
- • 500 ml kippenbouillon
- • 100 g Pecorino Romano, vers geraspt
- • 6 verse worstjes (ca. 600 g), in dikke plakjes
- • 4 grote tenen knoflook, fijngehakt
- • 1 grote krop andijvie, gewassen, gedroogd en in brede repen
- • 3 el olijfolie
- • ½ el venkelzaad
- • ½ tl gemalen cayennepeper
- • ½ tl gemalen nootmuskaat
- • Handvol peterselie, grof gehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de olijfolie in een ovenvaste, grote, zware pan en bak de plakken worst met het venkelzaad, de cayennepeper en nootmuskaat op niet te hoog vuur rondom bruin, ca. 10 minuten. Regelmatig omscheppen.
- Verwarm de oven voor op 175℃.
- Fruit de knoflook mee met de worst en voeg daarna de uitgelekte bonen toe. Bak alles enkele minuten op hoog vuur en blus dan af met de kippenbouillon. Roer door en voeg peterselie en zout en peper toe.
- Schep de andijvie door de bonenschotel en kook nog eens 4 tot 5 minuten zachtjes door. Bestrooi met wat pecorino en sudder geurig en gaar in de oven met het deksel schuin op de pan.
- Serveer met brood of grove pasta en de rest van de kaas.
Boodschappen lijst
- Andijvie
3,29 1 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes
2,39 8 stuks
Uit assortiment
- Witte bonen
1,89 360 Gram
removeadd product to cart - Venkelzaad
2,79 30 Gram
removeadd product to cart - Gemalen nootmuskaat
4,99 35 Gram
removeadd product to cart - Gemalen cayennepeper
5,59 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!