Hoofdgerecht
Witlof met pompoenpuree, ham en cheddar
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 746 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g witlof
- • 400 g butternut pompoenblokjes
- • 150 g gekookte ham
- • 125 g cheddarkaas
- • 50 g walnoten
- • ½ el mosterd
- • Verse bieslook, naar smaak
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180℃. Breng twee kookpannen met water en zout aan de kook. Kook de pompoenblokjes in 15 minuten zacht.
- Snijd ondertussen de onderkant van het witlof af en snijd de krop in de lengte doormidden (of grote exemplaren in vieren). Kook de witlof in 5 minuten beetgaar. Giet voorzichtig af en laat in een vergiet zoveel mogelijk vocht eruit lopen (vang desgewenst het kookvocht op voor de puree).
- Hak de bieslook fijn.
- Giet de pompoen af en pureer met een staafmixer tot een stevige, gladde puree (of gebruik een pureestamper). Roer er de helft van de bieslook door en breng op smaak met mosterd, zout en peper. Schep de pompoenpuree in een ovenschaal.
- Wikkel de ham om de witlof en leg de rolletjes naast elkaar bovenop de puree. Bedek royaal met plakjes of geraspte cheddarkaas en de rest van de bieslook. Heb je nog wat ham of kaas over? Verdeel het dan losjes over de schotel.
- Zet de witlofschotel nog circa 10 minuten in de oven en zet aan het eind nog 2 minuten de grillstand aan. De kaas krijgt nu een mooi goudbruin kleurtje.
- Rooster intussen de walnoten in een droge koekenpan en garneer er het gerecht mee.
Boodschappen lijst
- Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,79 125 Gram
removeadd product to cart - Witlof
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!