Bakken
Winterposteleintaart met kaas en pijnboompitten
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g postelein, gewassen
- • 200 g roomkaas
- • 100 g geraspte kaas
- • 7 plakjes bladerdeeg
- • 3 eieren
- • 4 el kookroom of sojaroom
- • 2 el pijnboompitjes, geroosterd
- • Beetje bloem of paneermeel
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Blancheer de postelein 1 minuut in kokend water. Laat goed uitlekken in een vergiet en drogen in een schone handdoek.
- Bekleed een springvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi met een beetje bloem of paneermeel.
- Meng de roomkaas, geraspte kaas, eieren en sojaroom in een keukenmachine of met een staafmixer door elkaar.
- Leg de postelein in de vorm, giet het eimengsel erop en strooi de pijnboompitjes erover.
- Zet de taart 10 minuten in de oven en verlaag dan de temperatuur naar 150ºC. Bak de taart goudbruin en gaar in ± 30 minuten. Fasoli Corte Del Pozze Soave: Elegante verfrissende wijn met voldoende body en finesse om te combineren o.a. met de roomkaas en het bladerdeeg
Boodschappen lijst
- Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Soja cuisine
2,29 250 Ml
removeadd product to cart - Verse roomkaas puur
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Milde geraspte kaas
3,59 150 Gram
removeadd product to cart - Pijnboompitten
5,79 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2014.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!