Salade
Warme aardappelsalade met paddenstoelen
- • Salade
- • 4 personen
- • 295 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g vastkokende aardappelen, met schil in grove blokjes
- • 175 g paddenstoelenmix, in reepjes
- • 100 g waterkers
- • 85 g blauwschimmel geitenkaas
- • 50 g pecannoten, geroosterd
- • 2 rode ui, ieder in 6 partjes
- • 3 el olijfolie
- • 1 el grove mosterd
- • 1 el rode wijnazijn
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Meng 1 eetlepel olijfolie door de aardappelen en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de aardappelen 20 minuten. Voeg nu de partjes ui toe en hussel door elkaar. Bak nog eens 20 minuten totdat de aardappelen mooi goudbruin zijn en de uien zacht en enigszins gekaramelliseerd.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gesneden paddenstoelen zo’n 5 minuten.
- Meng ondertussen voor de dressing de overgebleven eetlepel olijfolie met de mosterd, de azijn en een eetlepel water.
- Meng de warme aardappels en uien met de dressing, paddenstoelen, pecannoten. Hussel er nu luchtig de waterkers doorheen.
- Verdeel over 4 borden en verkruimel de blauwe kaas erover.
Boodschappen lijst
- Vastkokende aardappelen
4,99 2 kg
removeadd product to cart - Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Rode wijnazijn
2,49 500 Ml
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart - Blauwschimmel geitenkaas 50+
6,98 185 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Tuinkers
0,99 130 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!