Dranken
Virgin Mojito met kokoswater ijsklontjes
- • Dranken
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 350 ml tonic of mineraalwater met koolzuur
- • 200 ml kokoswater
- • 4 takjes munt
- • 2 limoenen
- • Ook nodig: cocktailshaker, cocktailcrusher en ijsblokjesmaker
BEreidings wijze
- Maak van het kokoswater van de jonge kokosnoot ijsblokjes. Gebruik hier voor een ijsblokjesvormpje en laat het water minimaal 10 uur bevriezen in de vriezer. Maak per mojito minimaal 4 ijsklontjes.
- Doe de limoenpartjes van 1 limoen en 2 takjes munt in een cocktailshaker. Stamp met behulp van een stevige cocktailstamper het sap uit de limoenen en het munt.
- Zeef het sap uit de cocktailshaker en verdeel over twee glazen.
- Haal de ijsblokjes uit de vriezer en crush ze.
- Voeg het gecrushte ijs toe, tot net aan de rand van het glas. Roer vervolgens het ijs en het sap goed door elkaar.
- Giet het mineraalwater/de tonic er voorzichtig overheen.
- Garneer met de overige partjes limoen en takjes munt.
Tips
Tv-kok René Pluijm neemt je mee naar zijn kookstudio, waar hij deze mojito maakt met ijsblokjes van het kokoswater van Dr. Martins.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!