Voorgerecht
Vijgen in serranoham met geitenkaas en portstroop
- • Voorgerecht
- • 2 personen
- • 408 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 8 plakjes serranoham
- • 4 verse vijgen
- • 200 ml port
- • 120 g zachte geitenkaas
- • 2 handenvol rucola
- • 2 el suiker
- • 2 el olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de port met de suiker in een klein pannetje en laat langzaam tot een kwart inkoken zodat je een mooie stroop hebt.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd aan de bovenkant inkepingen in de vijgen en verdeel de geitenkaas tussen het vruchtvlees. Draai om elke vijg 2 plakjes serranoham; zorg dat de vijgen helemaal zijn ingepakt. Plaats ze in een ovenschaal en bak ca. 15 minuten in de oven.
- Maak de rucola aan met de olijfolie, zout en peper en verdeel over 2 borden. Leg de warme vijgen in het midden en druppel de portstroop erover. Meteen serveren.
Boodschappen lijst
- Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Tawny port
19,99 75 cl
removeadd product to cart - Zachte Friese geitenkaas
3,89 120 Gram
removeadd product to cart - Serranoham
4,99 50 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!