Vijgen in serranoham met geitenkaas en portstroop
Vijgen in serranoham met geitenkaas en portstroop

Voorgerecht

Vijgen in serranoham met geitenkaas en portstroop

  • Voorgerecht
  • 2 personen
  • 408 kcal / portie

Ingrediënten lijst

8 plakjes serranoham
4 verse vijgen
200 ml port
120 g zachte geitenkaas
2 handenvol rucola
2 el suiker
2 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de port met de suiker in een klein pannetje en laat langzaam tot een kwart inkoken zodat je een mooie stroop hebt.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Snijd aan de bovenkant inkepingen in de vijgen en verdeel de geitenkaas tussen het vruchtvlees. Draai om elke vijg 2 plakjes serranoham; zorg dat de vijgen helemaal zijn ingepakt. Plaats ze in een ovenschaal en bak ca. 15 minuten in de oven.
  4. Maak de rucola aan met de olijfolie, zout en peper en verdeel over 2 borden. Leg de warme vijgen in het midden en druppel de portstroop erover. Meteen serveren.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.