Hoofdgerecht
Verse ravioli met salie-pesto
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 783 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • handjevol verse salieblaadjes (ca. 15 g)
- • flinke handvol platte peterselie (ca. 30g)
- • 2 kleine teentjes knoflook, gepeld
- • ca. 40g pijnboompitten + extra
- • 1 citroen, en daarvan ca. 1 el rasp + ca. 1 el sap
- • ca. 50g geraspte pittige kaas (let op vegetarisch)
- • zout & peper
- • ca. 40ml olijfolie + extra
- • 1 bos groene asperges, harde stukje aan de onderkant afgesneden
- • 250 g verse ravioli met ricotta en rucola (Bio-Verde)
BEreidings wijze
- Doe de salie, peterselie, knoflook, pijnboompitten, citroenrasp en -sap en het grootste deel van de geraspte kaas in de keukenmachine en vermaal tot een dikke puree. Giet de olijfolie erbij en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog een beetje extra olijfolie toe zodat je een mooie, smeuïge pesto krijgt.
- Gril in een hete grillpan de groene asperges beetgaar in 2 à 3 minuten.
- Kook intussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Serveer de ravioli met de pesto en de groene asperges en garneer naar wens met wat extra olijfolie, de overgebleven kaas en wat pijnboompitten.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Pijnboompitten
4,79 80 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Geraspte pittige kaas
3,59 100 Gram
removeadd product to cart - Groene asperges
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Verse ravioli ricotta
4,59 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!