Verse ravioli met salie-pesto
Verse ravioli met salie-pesto

Hoofdgerecht

Verse ravioli met salie-pesto

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 783 kcal / portie

Ingrediënten lijst

handjevol verse salieblaadjes (ca. 15 g)
flinke handvol platte peterselie (ca. 30g)
2 kleine teentjes knoflook, gepeld
ca. 40g pijnboompitten + extra
1 citroen, en daarvan ca. 1 el rasp + ca. 1 el sap
ca. 50g geraspte pittige kaas (let op vegetarisch)
zout & peper
ca. 40ml olijfolie + extra
1 bos groene asperges, harde stukje aan de onderkant afgesneden
250 g verse ravioli met ricotta en rucola (Bio-Verde)

BEreidings wijze

  1. Doe de salie, peterselie, knoflook, pijnboompitten, citroenrasp en -sap en het grootste deel van de geraspte kaas in de keukenmachine en vermaal tot een dikke puree. Giet de olijfolie erbij en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog een beetje extra olijfolie toe zodat je een mooie, smeuïge pesto krijgt.
  2. Gril in een hete grillpan de groene asperges beetgaar in 2 à 3 minuten.
  3. Kook intussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  4. Serveer de ravioli met de pesto en de groene asperges en garneer naar wens met wat extra olijfolie, de overgebleven kaas en wat pijnboompitten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.