Dranken
Verse matcha ice tea
- • Dranken
- • 4 personen
- • 31 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • losse groene thee ca. 10 g (+ 1 l water)
- • gembersiroop 3 el
- • gember ca. 5 cm, in dunne plakjes
- • Matcha Premium B (Hug the Tea!) 5 à 6 g (groene theepoeder) + 100 ml water
- • ijsklontjes
- • ook nodig: Matcha kit (bamboelepeltje, (spiraal)garde/matchaborstel en kommetje om de matcha op te kloppen), zeefje
BEreidings wijze
- Voorbereiden: zet een pot groene thee van 1 liter. Je kunt de groene thee warm of koud zetten. Bij de warme methode trekt de thee sneller (1-2 min trektijd). Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet tot gebruik in de koelkast.
- Bereiding: schenk de groene thee in een kan. Voeg 2 eetlepels van de gembersiroop toe en de verse gemberplakjes en roer goed door. Zet weer even in de koelkast.
- Doe het matcha-poeder (liefst met speciaal bamboelepeltje, 2 schepjes) in een kommetje, eventueel door een zeefje zodat je geen klontjes hebt. Voeg 100 ml water toe, koud of warm, maar nooit heter dan 80°C i.v.m. de antioxidanten en smaak van de matcha. Klop gedurende 20 seconden op met de matchaborstel of garde. Voeg de laatste lepel gembersiroop toe en roer tot het goed gemengd is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng de matcha door de groene thee. Haal de gember eruit en serveer met ijsklontjes.
Boodschappen lijst
- Matcha thee premium
19,99 50 Gram
removeadd product to cart - Gembersiroop
3,69 250 ML
removeadd product to cart - Losse groene thee
3,69 75 Gram
Tips
Bereidingstijd: 15 minuten + afkoeltijd
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!