Verse loempia's met kip en coconut aminos dip
Verse loempia's met kip en coconut aminos dip

Hoofdgerecht

Verse loempia's met kip en coconut aminos dip

  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 257 kcal / portie

Ingrediënten lijst

8 vellen rijstpapier
1 stukje gerookte kipfilet (ca. 150-200 g), in dunne reepjes
1 winterpeen, in dunne reepjes
1 handje koriander, kleingesneden
2 bosuitjes, in dunne reepjes
1 appel, in reepjes
Voor de dipsaus:
4 el zoete chilisaus
1 el coconut aminos
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 el sesamzaad

BEreidings wijze

  1. Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar.
  2. Bereid de vellen rijstpapier volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verdeel de kip en groenten over het midden van de vellen, bestrijk met een beetje saus en rol op tot een loempia.
  4. Serveer met de rest van de dipsaus.

Boodschappen lijst

  • product
    Rijstpapier

    3,89 15 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Chilisaus

    2,99 240 ML

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Sesamzaad

    2,49 250 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Tip! Maak het vegetarisch door de gerookte kip te vervangen door reepjes portabella. Wijntip! Sinds de oprichting in 1986 focust Vińedos Emiliana zich op het produceren van biologische kwaliteitswijnen. Het uitgangspunt: "De kwaliteit begint in onze wijngaarden". Deze Chardonnay heeft tonen van citrusfruit als grapefruit, tropische vruchten en noten.