Salade
Verse Griekse falafelsalade
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • SALADE:
- • 100 g venkel, geschaafd
- • 75 g spruitjes, gesnipperd
- • 1 kleine chioggia biet, in flinterdunne schijfjes
- • ½ komkommer, in dunne linten
- • ½ courgette, in slierten (courgetti)
- • Handvol radijsjes, in schijfjes
- • Paar takjes dille
- • Appelzijn, citroensap en -rasp naar smaak
- • Zout & peper
- • ERWTENTZATZIKI:
- • 200 g doperwten (diepvries), gekoeld en afgekoeld
- • 10 g dille
- • ½ komkommer, grof geraspt
- • ½ teentje knoflook
- • ½ citroen, het sap
- • 2 el olijfolie
- • 1 tl appelciderazijn
- • Zout & peper
- • RODE QUINOA / RISONI:
- • 150 g risoni of rode quinoa
- • Bouillon en/of bietensap
- • GREMOLATA:
- • 20 g walnoot
- • 10 g dille
- • 1 à 2 cm citroenschil
- • ½ teen knoflook
- • ½ el olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng alle ingrediënten van het slaatje. Kruid bij naar smaak. Zet koel weg.
- Doe alle ingrediënten voor de tzatziki in een blender of food processor, behalve de geraspte komkommer. Blend goed en kruid bij naar smaak. Doe de tzatziki in een kom en meng er de komkommer doorheen. Zet koel weg.
- Kook de risoni in wat bouillon met een scheutje bietensap, of gebruik rode quinoa.
- Maak de gremolata door alle ingrediënten in een food processor of hakmolen de blenden.
- Bak de falafels in wat olijfolie, tot wanneer ze warm en krokant zijn.
- Dresseer het bord: maak op vier borden een dikke veeg met een eetlepel erwtentzatziki. Verdeel de risoni/quinoa over de borden, alsook het slaatje. Leg op elk bord drie (of vier) gebakken falafels, verbrokkel er wat walnoten overheen en werk af met de gremolata, grove peper en zeezout.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,79 125 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Rode bieten
1,50 500 Gram
removeadd product to cart - Rode quinoa
5,19 500 Gram
removeadd product to cart - Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Radijsjes
1,59 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Steffanie van Foodlove.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!