Verse Griekse falafelsalade
Verse Griekse falafelsalade

Salade

Verse Griekse falafelsalade

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

SALADE:
100 g venkel, geschaafd
75 g spruitjes, gesnipperd
1 kleine chioggia biet, in flinterdunne schijfjes
½ komkommer, in dunne linten
½ courgette, in slierten (courgetti)
Handvol radijsjes, in schijfjes
Paar takjes dille
Appelzijn, citroensap en -rasp naar smaak
Zout & peper
ERWTENTZATZIKI:
200 g doperwten (diepvries), gekoeld en afgekoeld
10 g dille
½ komkommer, grof geraspt
½ teentje knoflook
½ citroen, het sap
2 el olijfolie
1 tl appelciderazijn
Zout & peper
RODE QUINOA / RISONI:
150 g risoni of rode quinoa
Bouillon en/of bietensap
GREMOLATA:
20 g walnoot
10 g dille
1 à 2 cm citroenschil
½ teen knoflook
½ el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Meng alle ingrediënten van het slaatje. Kruid bij naar smaak. Zet koel weg.
  2. Doe alle ingrediënten voor de tzatziki in een blender of food processor, behalve de geraspte komkommer. Blend goed en kruid bij naar smaak. Doe de tzatziki in een kom en meng er de komkommer doorheen. Zet koel weg.
  3. Kook de risoni in wat bouillon met een scheutje bietensap, of gebruik rode quinoa.
  4. Maak de gremolata door alle ingrediënten in een food processor of hakmolen de blenden.
  5. Bak de falafels in wat olijfolie, tot wanneer ze warm en krokant zijn.
  6. Dresseer het bord: maak op vier borden een dikke veeg met een eetlepel erwtentzatziki. Verdeel de risoni/quinoa over de borden, alsook het slaatje. Leg op elk bord drie (of vier) gebakken falafels, verbrokkel er wat walnoten overheen en werk af met de gremolata, grove peper en zeezout.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Steffanie van Foodlove.