Verse Griekse falafelsalade
Verse Griekse falafelsalade

Salade

Verse Griekse falafelsalade

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

Voor het slaatje
1/3 courgette, in slierten (courgetti)
1/2 komkommer, in dunne linten
1/2 kleine venkelknol (100 gr), geschaafd
Een handvol spruitjes (75 gr), gesnipperd
1 klein chioggia bietje, in flinterdunne schijfjes
Een handvol radijsjes, in schijfjes
Citroenzeste naar smaak
Paar takjes dille
Appelazijn & citroensap, naar smaak
Scheutje olijfolie
Zwarte peper
zeezout
Voor de erwtentzatziki
200 g diepvrieserwtjes, gekookt en afgekoeld
10 g dille
2 el olijfolie
1/2 teentje look
Citroensap van een halve citroen of meer
1 tl appelciderazijn
Zwarte peper & een flinke snuif zeezout
1/3 komkommer, grof geraspt
Voor de rode quinoa of risoni
150 g risoni of rode quinoa
Bouillon en/of bietensap
Voor de gremolata van dille
10 g dille
20 g walnoot
½ el olijfolie
1 à 2 cm bio citroenschil
½ teentje look
Grof zeezout & zwarte peper

BEreidings wijze

  1. Meng alle ingrediënten van het slaatje. Kruid bij naar smaak. Zet koel weg.
  2. Doe alle ingrediënten voor de tzatziki in een blender of food processor, behalve de geraspte komkommer. Blend goed en kruid bij naar smaak. Doe de tzatziki in een kom en meng er de komkommer doorheen. Zet koel weg.
  3. Kook de risoni in wat bouillon met een scheutje bietensap, of gebruik rode quinoa.
  4. Maak de gremolata door alle ingrediënten in een food processor of hakmolen de blenden.
  5. Bak de falafels in wat olijfolie, tot wanneer ze warm en krokant zijn.
  6. Dresseer het bord: maak op vier borden een dikke veeg met een eetlepel erwtentzatziki. Verdeel de risoni/quinoa over de borden, alsook het slaatje. Leg op elk bord drie (of vier) gebakken falafels, verbrokkel er wat walnoten overheen en werk af met de gremolata, grove peper en zeezout.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Steffanie van Foodlove