Sauzen & dressings
Verse aardbeienjam met gedroogde abrikozen
- • Sauzen & dressings
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g aardbeien
- • 4 linzenwafels
- • 3 gedroogde abrikozen
- • 1½ el chiazaadjes
BEreidings wijze
- Snijd het groene gedeelte van de aardbeien eraf, was ze en doe ze vervolgens in een blender. Houd een stuk of 4 aardbeitjes apart.
- Snijd de gedroogde abrikozen in heel fijne stukjes. Voeg ze vervolgens toe in de blender.
- Zet nu de blender aan en mix de aardbeien en abrikozen tot een fijne substantie.
- Doe de jam nu in een potje en voeg de chiazaadjes toe.
- Prak de overgebleven aardbeien fijn met een vork (dit mag grof) en voeg aan de jam toe. Roer goed en zet nu minimaal een uur afgedekt in de koelkast. De chiazaadjes zorgen voor een gelei-achtige structuur. De abrikozen geven een heerlijke zoete smaak aan de verse aardbeienjam.
Boodschappen lijst
- Chiazaad
2,79 250 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten linzenwafels
3,49 100 Gram
removeadd product to cart - Gedroogde abrikozen
5,29 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van blogger Mitu's Meatless food
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!