Salade

Venkelsalade met peer en amandelen

  • Salade
  • 2 personen
  • 248 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 venkelknollen
250/300 ml amandeldrink ongezoet
1 takje rozemarijn
1 peer
Klein handje amandelen (geroosterd in een droge koekenpan)
Scheutje (olijf)olie
1/2 citroen (rasp en sap)
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Snijd het witte gedeelte van de venkel in plakken van ca. 1 cm. Leg de plakken naast elkaar in een hapjespan en schenk er zoveel amandeldrink bij tot ze net niet onder staan (ca. 250-300 ml). Leg het takje rozemarijn erbij, breng aan de kook en laat de venkel in ca.10-15 minuten zacht worden. Laat daarna uitlekken en wat afkoelen in een vergiet.
  2. Snijd ondertussen het groene gedeelte van de venkel in hele dunne ringetjes en doe in een schaaltje. Houd het loof apart. Voeg het citroensap, de rasp en een scheutje olie toe aan de groene venkel. Snijd de peer in hele dunne partjes.
  3. Serveer de witte venkel met de peer, groene venkel, het loof, amandelen en rozemarijn. Bestrooi naar wens met gemalen zout en peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2020