Salade
Venkelsalade met peer en amandelen
- • Salade
- • 2 personen
- • 248 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250-300 ml ongezoete amandeldrink
- • 2 venkel
- • 1 peer
- • ½ citroen, rasp + sap
- • Klein handje amandelen, geroosterd in een droge koekenpan
- • 1 takje rozemarijn
- • Scheutje olie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Snijd het witte gedeelte van de venkel in plakken van ca. 1 cm. Leg de plakken naast elkaar in een hapjespan en schenk er zoveel amandeldrink bij tot ze net niet onder staan (ca. 250-300 ml). Leg het takje rozemarijn erbij, breng aan de kook en laat de venkel in ca.10-15 minuten zacht worden. Laat daarna uitlekken en wat afkoelen in een vergiet.
- Snijd ondertussen het groene gedeelte van de venkel in hele dunne ringetjes en doe in een schaaltje. Houd het loof apart. Voeg het citroensap, de rasp en een scheutje olie toe aan de groene venkel. Snijd de peer in hele dunne partjes.
- Serveer de witte venkel met de peer, groene venkel, het loof, amandelen en rozemarijn. Bestrooi naar wens met gemalen zout en peper.
Boodschappen lijst
- Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Amandeldrink suikervrij
4,79 1 Liter
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!