Hoofdgerecht
Venkel-zalmburgers
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 651 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 160 g warm gerookte zalmsnippers
- • 150 g paneermeel
- • 1 grote venkelknol, zeer fijn geschaafd
- • 1 ei
- • 3 el olijfolie
- • 1 el mosterd
- • Zout en peper
BEreidings wijze
- Voeg venkel, mosterd, ei, flink wat zwarte peper en het paneermeel toe aan de zalm en meng goed. Vorm er 4 burgers van.
- verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de burgers ca. 7 minuten. Keer halverwege. Garneer eventueel met wat venkelgroen.
Boodschappen lijst
- Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Wijntip! Cava Savia: doordat de zalmburger vol en 'vettig' van smaak is, wordt het lastig deze te domineren met wijn. Om ervoor te zorgen dat wijnen niet te zuur worden, kun je hier het beste een bubbel bij drinken. Die prikt namelijk door het 'vette laagje' van het gerecht heen. Bereidingstijd: 15 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!