Hoofdgerecht
Veggienara met rooktofu
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 350 ml soja cuisine
- • 250 g spaghetti
- • 200 g gerookte tofu
- • 50 ml witte wijn
- • 50 g erwten
- • 2-3 ingelegde gedroogde tomaten
- • 1 ui
- • 1 teentje knoflook
- • ½ courgette
- • ½ rode peper
- • 2-3 el olijfolie
- • ½ tl citroensap
- • 1 bussel peterselie
- • Snufje nootmuskaat
- • Snufje bouillonpoeder
- • Snufje gedroogde oregano
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Snijd de rooktofu in 2-3 mm dunne reepjes. Bak de reepjes in olijfolie tot ze knapperig zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de chilipeper, de ui en de knoflook in fijne blokjes en fruit deze in olie. Blus met witte wijn en laat 2 minuten inkoken. Breng het pastawater aan de kook. Giet sojaroom over de groenten en breng ze op smaak met zout, peper, oregano en citroensap.
- Snijd de gedroogde tomaten klein. Laat de saus kort opkoken, voeg erwten, tomaten en tofu toe en laat kort meekoken.
- Breng eventueel verder op smaak met nootmuskaat en groentebouillon. Voeg tenslotte 50-100 ml van het pastawater toe om de saus romig te maken. Hak de peterselie fijn, rasp
- de courgette in fijne reepjes en voeg beide toe aan de saus.
- Kook de spaghetti. Meng ca. 50 ml pastawater met 1 el olijfolie en roer dit door de pasta. Schik de pasta in borden en giet er saus over.
Boodschappen lijst
- Spaghetti
1,69 500 Gram
removeadd product to cart - Verdejo
6,99 750 Ml
removeadd product to cart - Gemalen nootmuskaat
2,89 20 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonpoeder
4,99 110 GRAM
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Zongedroogde tomaten in olie
3,99 190 Gram
removeadd product to cart - Gerookte tofu
2,99 200 Gram
removeadd product to cart - Oregano
2,29 20 Gram
removeadd product to cart - Bosje krulpeterselie
1,99 1 stuk
- Soja cuisine
1,89 250 ML
removeadd product to cart
Tips
In margarine geroosterde saliebladeren passen hier zeer goed bij!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!