Ontbijt
Vegan smoothie pannenkoeken met blauwe bessen
- • Ontbijt
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g blauwe bessen
- • 200 ml amandeldrink
- • 120 g boekweitmeel
- • 100 g havermeel
- • 2 grote rijpe bananen (± 200 g zonder schil)
- • 1 el vanille extract
- • 1 el extra vierge kokosolie + extra om in te bakken
- • 2 tl wijnsteenbakpoeder
- • 1 tl kaneel
- • ½ tl zeezout
- • Toppings: bijv. vers fruit, noten, ahornsiroop of yoghurt
BEreidings wijze
- Doe de amandeldrink, bananen, 150 g van de blauwe bessen, de kokosolie en het vanille extract in een blender en laat deze draaien tot je een egaal mengsel hebt.
- Voeg het boekweit- en havermeel, de kaneel, het bakpoeder en het zeezout toe en laat de blender nogmaals draaien totdat je een egaal beslag zonder klontjes hebt. Wellicht moet je in de tussentijd de blender stopzetten en het beslag naar beneden schrapen.
- Schenk het beslag in een kom, voeg de overige 150 g van de blauwe bessen toe en roer ze er met de hand doorheen.
- Verwarm wat kokosolie in een pan en bak er pannenkoeken van totdat je beslag op is.
- Serveer de pannenkoeken met kokosyoghurt, wat gehakte noten, eventueel wat ahornsiroop en vers fruit naar keuze.
Boodschappen lijst
- Boekweitmeel
4,59 350 Gram
removeadd product to cart - Blauwe bessen
3,59 125 Gram
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Bananen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
7,49 500 Ml
removeadd product to cart - Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Voor glutenvrije pannenkoeken maak je zelf havermeel van glutenvrije havervlokken door ze te malen tot meel in een keukenmachine. Doe 1 a 2 handje(s) spinazie door het beslag voor ‘green smoothie’ pannenkoeken.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!