Vegan pasta pesto met balletjes
Vegan pasta pesto met balletjes

Hoofdgerecht

Vegan pasta pesto met balletjes

  • Hoofdgerecht
  • 3 personen

Ingrediënten lijst

300 g pasta naar keuze
200 g vegan balletjes
200 g verse spinazie
2 handjes cashewnoten of walnoten
2 handjes basilicum
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook
4 el olijfolie
2 el citroensap
Zout & peper
Optioneel: 2 el edelgistvlokken
Ter garnering: pijnboompitten

BEreidings wijze

  1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking en giet af. Laat staan tot gebruik.
  2. Snijd de ui fijn. Verhit wat olie in de pan en fruit even aan. Voeg vervolgens de vegan balletjes toe en bak goudbruin in ca. 4-5 minuten.
  3. Mix spinazie, basilicum, knoflook, cashewnoten, olijfolie, 100 ml water, citroensap, peper zout en edelgistvlokken in een blender of keukenmachine. Voeg de saus toe aan de pasta en mix het door elkaar.
  4. Serveer de pasta met de balletjes en garneer met verse basilicum en pijnboompitten.

Boodschappen lijst

  • product
    Spaghetti

    1,39 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Spinazie

    3,99 300 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

  • product
    Cashewnoten

    3,09 120 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Basilicum

    2,49 70 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    1,99 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    1,79 300 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Edelgistvlokken

    5,69 60 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Pijnboompitten

    5,79 80 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig van Biovecci en Lenna Omrani.