Vegan mini-trifles met browniekruimels
Vegan mini-trifles met browniekruimels

Dessert

Vegan mini-trifles met browniekruimels

  • Dessert
  • 4 personen
  • 669 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 kumquat, in dunne plakjes
1 blik coconut whipping cream (1 nacht in de koelkast gezet)
½ mango, in heel kleine blokjes
4 el vegan chocoladepasta
4 el plantaardige kookroom naar keuze
4 el pistachenoten, fijngehakt + extra, grof gehakt voor erover
2 el pure chocolade, grof gehakt of geraspt
1 tl vanille extract
BROWNIES:
240 ml amandeldrink
200 g pure chocolade, au bain-marie gesmolten
200 g kristalsuiker
140 g bloem
80 ml plantaardige olie
20 g cacaopoeder, gezeefd
1 tl vanille extract

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een vierkante vorm met bakpapier.
  2. Meng voor de brownies in een kom de bloem met cacaopoeder en suiker. Roer er met een houten lepel de olie, het vanille extract, pure chocolade en amandeldrink door. Roer het beslag glad en giet in de bakvorm. Bak de brownies in 25-30 minuten gaar. Laat ze helemaal afkoelen voordat je verder gaat.
  3. Roer de chocoladepasta los met de kookroom.
  4. Doe de coconut cream en het vanille extract in een kom en klop met een handmixer tot een dikke room.
  5. Verkruimel ¼ deel van de brownies.
  6. Schep onderin 4 glazen een beetje browniekruimels en schep daarop een lepel chocoladecrème en een lepel kokosroom. Herhaal en voeg een laagje pistachenootjes toe. Eindig met de kokosroom.
  7. Garneer de mini-trifles met blokjes mango, een schijfje kumquat, pistachenoten en chocolade.

Boodschappen lijst

Tips

Snijd de overgebleven brownies in blokjes. Ze zullen op zijn voor je het weet! Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.