Vegan mac 'n cheese met broccoli
Vegan mac 'n cheese met broccoli

Bakken

Vegan mac 'n cheese met broccoli

  • Bakken
  • 4 personen
  • 678 kcal / portie

Ingrediënten lijst

320 g macaroni
250 g broccoli, grof gehakt (ook de steel)
250 g vegan roomkaas
200 ml haverdrink
150 g geraspte vegan kaas
50 g hazelnoten
50 g basilicum
2 teentjes knoflook, gepeld
1 avocado, schil en pit verwijderd
2 el olijfolie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de macaroni 1/3 van de tijd minder dan op de verpakking aangegeven staat.
  3. Maal intussen met de staafmixer, keukenmachine of in de blender de knoflook met de basilicum, broccoli, hazelnoten, avocado en olijfolie. Schep in een schaal.
  4. Giet de pasta af (bewaar wat vocht) en meng er de roomkaas, een deel van de geraspte kaas (de rest is voor bestrooien), en de haverdrink door, gevolgd door het broccolimengsel. Voeg, als het te dik is, wat pastakookvocht toe; het mag vochtig zijn want de macaroni absorbeert het nog.
  5. Bestrooi gul met zout en peper en de rest van de geraspte kaas en bak in 20-25 minuten in de oven goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 40 minuten