Bakken
Vegan mac 'n cheese met broccoli
- • Bakken
- • 4 personen
- • 678 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 320 g macaroni
- • 250 g broccoli, grof gehakt (ook de steel)
- • 250 g vegan roomkaas
- • 200 ml haverdrink
- • 150 g geraspte vegan kaas
- • 50 g hazelnoten
- • 50 g basilicum
- • 2 teentjes knoflook, gepeld
- • 1 avocado, schil en pit verwijderd
- • 2 el olijfolie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de macaroni 1/3 van de tijd minder dan op de verpakking aangegeven staat.
- Maal intussen met de staafmixer, keukenmachine of in de blender de knoflook met de basilicum, broccoli, hazelnoten, avocado en olijfolie. Schep in een schaal.
- Giet de pasta af (bewaar wat vocht) en meng er de roomkaas, een deel van de geraspte kaas (de rest is voor bestrooien), en de haverdrink door, gevolgd door het broccolimengsel. Voeg, als het te dik is, wat pastakookvocht toe; het mag vochtig zijn want de macaroni absorbeert het nog.
- Bestrooi gul met zout en peper en de rest van de geraspte kaas en bak in 20-25 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Plantaardig alternatief voor geraspte kaas intense
3,99 150 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Broccoli
2,95 400 Gram
Uit assortiment
- Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Haverdrink
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Plantaardig alternatief voor roomkaas
3,99 140 Gram
removeadd product to cart - Volkoren macaroni
2,39 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 40 minuten
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!