Vegan lasagne
Vegan lasagne

Hoofdgerecht

Vegan lasagne

  • Hoofdgerecht
  • 5 personen
  • 627 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g lasagnebladen (let op dat ze eivrij zijn)
VERSE PESTO:
50 g basilicumblaadjes
35 g walnoten
3 teentjes knoflook, voorgebakken
3 el edelgistvlokken
3 el olijfolie
1 el citroensap
Zout & peper
VEGAN 'BECHAMEL'SAUS:
120 g cashewnoten, 10 minuten gekookt en afgegoten
3 teentjes knoflook, voorgebakken
4 el edelgistvlokken
2 el olijfolie
RODE SAUS:
400 g tomatenblokjes (blik)
250 g linzen, gaargekookt in water met vegan bouillonblokje en uitgelekt
200 g spinazie
2 rode paprika's, in hele kleine stukjes
2 winterpeen, in hele kleine stukjes
1 courgette, in hele kleine stukjes
1 grote ui, gesnipperd
3 el Italiaanse kruiden
2 el tomatenpuree
Olijfolie om in te bakken
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Voorbereiden: kook de cashewnoten voor de ‘bechamel’saus (120 gram voor 10 minuten) en gaar de linzen (250 gram in bouillon) voor de rode saus. Bak 6 teentjes knoflook even voor in een koekenpan.
  2. Pesto: meng alle pesto-ingrediënten tot een spread in de blender. Voeg net zoveel water toe tot het een smeuïge pesto is (niet al te dik).
  3. Vegan ‘bechamel’saus: meng alle ingrediënten tot een gladde saus in de blender.
  4. Rode saus: bak alle groenten lichtjes aan en voeg daarna de overige ingrediënten toe. Laat rustig doorkoken tot een mooie saus. De saus mag best een beetje vloeibaar zijn, zo zullen de lasagnebladen goed kunnen garen in de oven.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Bedek een ovenschaal met een dun laagje rode saus. Leg hier een laag lasagnebladen op, gevolgd door een laag rode saus en een beetje pesto. Ga door met laagjes maken van lasagne, rode saus en pesto tot de lasagnebladen op zijn. Bedek de bovenste lasagnebladen met een dun laagje rode saus en giet hier de ‘bechamel’saus over. Besluit met nog wat pesto. Bak de lasagne in ca. 45 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Boodschappen lijst

  • product
    Rode paprika

    3,59 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Lasagnebladen

    1,99 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Basilicum

    2,59 70 Gram

    Uit assortiment

  • product
    Walnoten

    2,59 125 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Edelgistvlokken

    6,99 60 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    3,45 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Cashewnoten

    2,59 120 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Tomatenblokjes

    1,39 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Groene linzen

    3,49 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Spinazie

    3,99 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Courgette

    4,19 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    2,79 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Tomatenpuree

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig van David Nordemann en komt uit Lekker Weten Lente 2022.