Hoofdgerecht
Vegan lasagne
- • Hoofdgerecht
- • 5 personen
- • 627 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g lasagnebladen (let op dat ze eivrij zijn)
- • VERSE PESTO:
- • 50 g basilicumblaadjes
- • 35 g walnoten
- • 3 teentjes knoflook, voorgebakken
- • 3 el edelgistvlokken
- • 3 el olijfolie
- • 1 el citroensap
- • Zout & peper
- • VEGAN 'BECHAMEL'SAUS:
- • 120 g cashewnoten, 10 minuten gekookt en afgegoten
- • 3 teentjes knoflook, voorgebakken
- • 4 el edelgistvlokken
- • 2 el olijfolie
- • RODE SAUS:
- • 400 g tomatenblokjes (blik)
- • 250 g linzen, gaargekookt in water met vegan bouillonblokje en uitgelekt
- • 200 g spinazie
- • 2 rode paprika's, in hele kleine stukjes
- • 2 winterpeen, in hele kleine stukjes
- • 1 courgette, in hele kleine stukjes
- • 1 grote ui, gesnipperd
- • 3 el Italiaanse kruiden
- • 2 el tomatenpuree
- • Olijfolie om in te bakken
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Voorbereiden: kook de cashewnoten voor de ‘bechamel’saus (120 gram voor 10 minuten) en gaar de linzen (250 gram in bouillon) voor de rode saus. Bak 6 teentjes knoflook even voor in een koekenpan.
- Pesto: meng alle pesto-ingrediënten tot een spread in de blender. Voeg net zoveel water toe tot het een smeuïge pesto is (niet al te dik).
- Vegan ‘bechamel’saus: meng alle ingrediënten tot een gladde saus in de blender.
- Rode saus: bak alle groenten lichtjes aan en voeg daarna de overige ingrediënten toe. Laat rustig doorkoken tot een mooie saus. De saus mag best een beetje vloeibaar zijn, zo zullen de lasagnebladen goed kunnen garen in de oven.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bedek een ovenschaal met een dun laagje rode saus. Leg hier een laag lasagnebladen op, gevolgd door een laag rode saus en een beetje pesto. Ga door met laagjes maken van lasagne, rode saus en pesto tot de lasagnebladen op zijn. Bedek de bovenste lasagnebladen met een dun laagje rode saus en giet hier de ‘bechamel’saus over. Besluit met nog wat pesto. Bak de lasagne in ca. 45 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Boodschappen lijst
- Rode paprika
3,99 2 stuks
removeadd product to cart - Lasagnebladen
1,99 250 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,79 125 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Cashewnoten
3,09 120 Gram
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Winterpeen
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Italiaanse kruiden
2,99 28 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van David Nordemann en komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!