Vegan lasagne
Vegan lasagne

Hoofdgerecht

Vegan lasagne

  • Hoofdgerecht
  • 5 personen
  • 627 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g lasagnebladen (let op dag ze eivrij zijn)
VERSE PESTO:
50 g basilicumblaadjes
35 g walnoten
3 teentjes knoflook, voorgebakken
3 el edelgistvlokken
3 el olijfolie
1 el citroensap
Zout & peper
VEGAN 'BECHAMEL'SAUS:
120 g cashewnoten, 10 minuten gekookt en afgegoten
3 teentjes knoflook, voorgebakken
4 el edelgistvlokken
2 el olijfolie
RODE SAUS:
400 g tomatenblokjes (blik)
250 g linzen, gaargekookt in water met vegan bouillonblokje en uitgelekt
200 g spinazie
2 rode paprika's, in hele kleine stukjes
2 winterpeen, in hele kleine stukjes
1 courgette, in hele kleine stukjes
1 grote ui, gesnipperd
3 el Italiaanse kruiden
2 el tomatenpuree
Olijfolie om in te bakken
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Voorbereiden: kook de cashewnoten voor de ‘bechamel’saus (120 gram voor 10 minuten) en gaar de linzen (250 gram in bouillon) voor de rode saus. Bak 6 teentjes knoflook even voor in een koekenpan.
  2. Pesto: meng alle pesto-ingrediënten tot een spread in de blender. Voeg net zoveel water toe tot het een smeuïge pesto is (niet al te dik).
  3. Vegan ‘bechamel’saus: meng alle ingrediënten tot een gladde saus in de blender.
  4. Rode saus: bak alle groenten lichtjes aan en voeg daarna de overige ingrediënten toe. Laat rustig doorkoken tot een mooie saus. De saus mag best een beetje vloeibaar zijn, zo zullen de lasagnebladen goed kunnen garen in de oven.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Bedek een ovenschaal met een dun laagje rode saus. Leg hier een laag lasagnebladen op, gevolgd door een laag rode saus en een beetje pesto. Ga door met laagjes maken van lasagne, rode saus en pesto tot de lasagnebladen op zijn. Bedek de bovenste lasagnebladen met een dun laagje rode saus en giet hier de ‘bechamel’saus over. Besluit met nog wat pesto. Bak de lasagne in ca. 45 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van David Nordemann en komt uit Lekker Weten Lente 2022.