Bakken
Vegan kokostaart met ananas
- • Bakken
- • 8 personen
- • 344 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 ml coconut whipping cream (blik), minstens 24 uur voor gebruik in de koelkast
- • 220 g amandelmeel
- • 30 g arrowroot
- • Handvol ananasblokjes (blik)
- • 2 takjes munt
- • 2-3 el ijskoud water
- • 2 el kokosolie + extra voor invetten
- • 1 el ahornsiroop
- • ¼ tl zout
- • Ook nodig: taartvorm van 22 cm met losse bodem, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Pulse het amandelmeel, arrowroot en het zout in de keukenmachine totdat het gemengd is. Voeg 2 eetlepels kokosolie, de ahornsiroop en 2 eetlepels water toe. Meng totdat zich een bal vormt. Blijft het deeg kruimelig voeg dan nog een eetlepel water toe.
- Leg de bal in de taartvorm en druk het met je handen in de vorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de taartbodem 15 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen in de vorm.
- Klop de coconut whipping cream stijf. Verwijder de taartbodem uit de vorm en schep de kokosslagroom erop. Garneer met ananas en munt.
Boodschappen lijst
- Amandelmeel
8,69 400 Gram
removeadd product to cart - Coconut whipping cream
2,89 400 Ml
removeadd product to cart - Ananasstukjes op sap
3,99 400 Ml
removeadd product to cart - Arrowroot
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,99 500 Ml
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!