Vegan citroen-maanzaadcake
Vegan citroen-maanzaadcake

Bakken

Vegan citroen-maanzaadcake

  • Bakken
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

CAKE:
300 g bloem
160 ml plantaardige drink naar keuze
150 g suiker
120 ml plantaardige olie
2 citroenen, van beide rasp en 125 ml sap
1 el maanzaad
1 tl bakpoeder
TOPPING:
160 g vegan witte chocolade vanille
1 el kokosolie
Handje maanzaad

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een velletje bakpapier in een cakevorm.
  2. Doe de bloem, suiker, maanzaad, bakpoeder en citroenrasp in een kom en meng goed. Voeg hier de overige natte ingrediënten aan toe en mix tot een glad beslag.
  3. Doe het beslag in de cakevorm en maak glad. Plaats de cake 45-50 minuten in de oven. Wanneer je er een satéprikker in prikt en deze er schoon uit komt, is de cake gaar.
  4. Laat de cake een beetje afkoelen in de vorm. Smelt in de tussentijd de chocolade en kokosolie au bain-marie.
  5. Haal de cake uit de vorm en bedek deze met de gesmolten witte chocolade. Besprenkel met wat maanzaadjes. Laat de chocolade hard worden voor het aansnijden en serveren.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van iChoc.