Vegan chorizo rolletjes
Vegan chorizo rolletjes

Tussendoor

Vegan chorizo rolletjes

  • Tussendoor
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

1 Wheaty vegan Chorizo worstje
1 vegan bladerdeeg
240 g zijden tofu
1 knoflook teen
verse basilicum
Edelgistvlokken

BEreidings wijze

  1. Blend de zijden tofu fijn in de blender. Verwijder het velletje van de chorizo en snijd in kleine stukken. Voeg de chorizo en de knoflook toe aan de tofu en mix tot een mengsel.
  2. Hak de basilicumbladen fijn en vouw ze in met een lepel.
  3. Rol het bladerdeeg uit en verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg. Laat ongeveer 1 cm vrij aan de rand. Hak de basilicumbladen fijn en strooi over de vulling.
  4. Rol beide uiteinden van het deeg tot het midden. Rol het deeg in bakpapier en vries ongeveer 45 minuten tot een uur in.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het opgerolde deeg in plakjes van ongeveer 1,5 tot 2 cm. Plaats de rolletjes op een bakplaat, laat voldoende ruimte open tussen de rolletjes. Bedek deze met bakpapier. Strooi er naar smaak edelgistvlokken over.
  6. Bak 40 minuten af en laat ze na afloop afkoelen voordat je ze serveert.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Zomer 2021