Vegan chocolade sinaasappel cheesecake
Vegan chocolade sinaasappel cheesecake

Bakken

Vegan chocolade sinaasappel cheesecake

  • Bakken
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

BODEM:
210 g hazelnoten
100 g dadels
40 g Vivani 75% chocolade
2 el cacaopoeder
1 el kokosolie
Snufje zout
VULLING:
200 g geweekte cashewnoten
110 ml kokosolie
60 ml ahornsiroop
2 grote sinaasappels, sap en rasp
1 tl vanille extract
DECORATIE:
1 sinaasappel, rasp en schijfjes
Vivani pure chocolade sinaasappel
Ook nodig: bakvorm van 20 cm doorsnee

BEreidings wijze

  1. Laat de cashewnoten een nachtje weken in water. Zorg dat de noten helemaal onder staan.
  2. Laat de chocolade au bain marie smelten. Leg in de tussentijd op de bodem van de bakvorm een velletje bakpapier.
  3. Doe de hazelnoten, dadels, cacaopoeder, chocolade, kokosolie en zout in een blender of keukenmachine. Blend totdat het de structuur heeft van broodkruimels. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van de bakvorm. Zet in de koelkast.
  4. Ga verder met de vulling. Giet het water van de cashewnoten weg en blend ze in de blender of keukenmachine, samen met het vanille extract, het sinaasappelsap, de rasp, kokosolie en ahornsiroop. Blend op hoge snelheid voor 5-8 minuten tot een glad mengsel.
  5. Giet de vulling op de bodem en zet terug in de koelkast. Laat de taart minstens 5-8 uur in de koelkast (liefst de hele nacht) totdat deze volledig stijf is.
  6. Decoreer de cheesecake met de sinaasappel en gesmolten chocolade.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Vivani.