Bakken
Vegan chocolade sinaasappel cheesecake
- • Bakken
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • BODEM:
- • 210 g hazelnoten
- • 100 g dadels
- • 40 g Vivani 75% chocolade
- • 2 el cacaopoeder
- • 1 el kokosolie
- • Snufje zout
- • VULLING:
- • 200 g geweekte cashewnoten
- • 110 ml kokosolie
- • 60 ml ahornsiroop
- • 2 grote sinaasappels, sap en rasp
- • 1 tl vanille extract
- • DECORATIE:
- • 1 sinaasappel, rasp en schijfjes
- • Vivani pure chocolade sinaasappel
- • Ook nodig: bakvorm van 20 cm doorsnee
BEreidings wijze
- Laat de cashewnoten een nachtje weken in water. Zorg dat de noten helemaal onder staan.
- Laat de chocolade au bain marie smelten. Leg in de tussentijd op de bodem van de bakvorm een velletje bakpapier.
- Doe de hazelnoten, dadels, cacaopoeder, chocolade, kokosolie en zout in een blender of keukenmachine. Blend totdat het de structuur heeft van broodkruimels. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van de bakvorm. Zet in de koelkast.
- Ga verder met de vulling. Giet het water van de cashewnoten weg en blend ze in de blender of keukenmachine, samen met het vanille extract, het sinaasappelsap, de rasp, kokosolie en ahornsiroop. Blend op hoge snelheid voor 5-8 minuten tot een glad mengsel.
- Giet de vulling op de bodem en zet terug in de koelkast. Laat de taart minstens 5-8 uur in de koelkast (liefst de hele nacht) totdat deze volledig stijf is.
- Decoreer de cheesecake met de sinaasappel en gesmolten chocolade.
Boodschappen lijst
- Hazelnoten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Dadels zonder pit
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Pure chocolade 75%
3,29 80 Gram
removeadd product to cart - Cacaopoeder
8,99 250 Gram
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
6,49 500 Ml
removeadd product to cart - Cashewnoten
7,19 400 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Pure chocolade sinaasappel
3,09 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Vivani.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!