Vegan cheesecake met amandelproteïne
Vegan cheesecake met amandelproteïne

Bakken

Vegan cheesecake met amandelproteïne

  • Bakken
  • 6 personen
  • 586 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 ml coconut whipping cream, blik liefst een nacht vant evoren in de koeling gezet
280 g vegan roomkaas
175 g vegan biscuitjes, fijn verkruimeld
60 g kokosolie, gesmolten
20 g poedersuiker
1 citroen of limoen, de rasp
1 zakje vanillesuiker
4 el amandelproteïne
Ook nodig: springvorm van 18 cm, bodem bedekt met bakpapier

BEreidings wijze

  1. Meng de kokosolie door de biscuitkruimels. Stort het mengsel in de beklede bakvorm en druk het goed aan op de bodem. Laat hard worden in de koelkast.
  2. Klop de coconut whipping cream met de vanillesuiker luchtig op in een keukenmachine.
  3. Sla de vegan roomkaas los en roer de amandelproteïne en de poedersuiker erdoorheen. Voeg beetje bij beetje de coconut whipping cream toe.
  4. Giet het mengsel in de springvorm en laat ca. 2 uur opstijven in de koeling.
  5. Decoreer met citroen- of limoenrasp.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.