Vegan Budino
Vegan Budino

Dessert

Vegan Budino

  • Dessert
  • 4 personen
  • 370 kcal / portie

Ingrediënten lijst

110 g pure vegan chocolade
20 g kokosolie
120 g amandeldrink
40 g amandel cuisine
100 g zachte dadels
30 g cacao
5 g johannesbroodpitmeel
5 g wijnsteenbakpoeder
5 g psylliumvezels
30g amandelmeel
kokosolie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de bakvormen in.
  2. Smelt de kokosolie en chocolade.
  3. Doe de gesmolten ingrediënten samen met de amandelmelk, amandelcrème en dadels in de blender en maal tot een glad beslag.
  4. Meng de cacao, amandelmeel, psyllium husk poeder, bakpoeder en johannesbroodpitmeel.
  5. Voeg het beslag toe en maak het deeg.
  6. Voeg eventueel water of amandelmelk toe wanneer het deeg te droog is.
  7. Verdeel het deeg over de bakvormen.
  8. Plaats de bakvormen in een laag water van 2 cm en bak in de oven gedurende 30 minuten.
  9. Laat nog 15-30 minuten rusten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019 Wedstrijdwinnaar kookwedstrijd.