Vegan brownies met crunchy cashewpasta en cacao nibs
Vegan brownies met crunchy cashewpasta en cacao nibs

Bakken

Vegan brownies met crunchy cashewpasta en cacao nibs

  • Bakken
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

200 g ahornsiroop
175 g crunchy cashewpasta met cacao nibs
150 g appelmoes
100 g cacaopoeder
25 g bloem
20 g pure chocolade 72%, in stukjes
½ tl bakpoeder
Snufje zout
Olie om in te vetten
Optioneel: geraspte schil van ½ sinaasappel

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 175C (hetelucht). Vet de brownievorm in en bekleed de vorm met bakpapier.
  2. Meng in een kom met een mixer de cashewpasta met de appelmoes, ahornsiroop en eventueel de sinaasappelrasp tot een glad geheel.
  3. Zeef de cacao erboven en mix het er goed door.
  4. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout erboven en schep alles goed om tot je een vrij dik beslag hebt.
  5. Schep het beslag in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad. Verdeel de stukjes chocola over de bovenkant.
  6. Bak de brownie in het midden van de oven gedurende 18-20 minuten. Neem uit de oven en laat de brownie helemaal afkoelen, het liefst een paar uur of een nacht.
  7. Snijd de brownie in 12 gelijke stukken.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Nice & Nuts