Lunch
Vega saucijzenbroodjes met oesterzwammen, koolrabi en oude kaas
- • Lunch
- • 4 personen
- • 402 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 el olijfolie
- • Ca. 500g koolrabi, dun geschild en in dunne plakjes gesneden
- • 100g oude kaas (let op vegetarisch), geraspt
- • 150g oesterzwammen, in reepjes gescheurd
- • 1 teen knoflook, geperst
- • (zee)zout & versgemalen peper
- • 1 rol bladerdeeg (uit de koeling)
- • 1 rode ui, fijngesnipperd
- • 1 eidooier, losgeklopt met een klein beetje water
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de oesterzwammen met de knoflook in ca. 5 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
- Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg net onder het midden een lange strook van de helft van de koolrabiplakjes. Verdeel de oude kaas erover en leg er vervolgens eerst de (rauwe) ui en daarna de andere helft van de koolrabiplakken op.
- Vouw het bladerdeeg over de vulling, sluit de naad heel goed en druk de zijkanten ook goed dicht (gebruik een klein beetje water). Snijd in 4 stukken. Bestrijk met eidooier en bestrooi met een klein beetje zout.
- Bak de saucijzenbroodjes in ca. 35 à 40 minuten goudbruin en krokant. Serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Extra vierge olijfolie
7,79 500 Ml
removeadd product to cart - Koolrabi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Stuk oude kaas 50+
12,75 450 Gram
removeadd product to cart - Oesterzwammen
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte eieren
2,79 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten winter 2026.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!







