Vega saucijzenbroodjes met oesterzwammen, koolrabi en oude kaas
Vega saucijzenbroodjes met oesterzwammen, koolrabi en oude kaas

Lunch

Vega saucijzenbroodjes met oesterzwammen, koolrabi en oude kaas

  • Lunch
  • 4 personen
  • 402 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 el olijfolie
Ca. 500g koolrabi, dun geschild en in dunne plakjes gesneden
100g oude kaas (let op vegetarisch), geraspt
150g oesterzwammen, in reepjes gescheurd
1 teen knoflook, geperst
(zee)zout & versgemalen peper
1 rol bladerdeeg (uit de koeling)
1 rode ui, fijngesnipperd
1 eidooier, losgeklopt met een klein beetje water

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de oesterzwammen met de knoflook in ca. 5 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  3. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg net onder het midden een lange strook van de helft van de koolrabiplakjes. Verdeel de oude kaas erover en leg er vervolgens eerst de (rauwe) ui en daarna de andere helft van de koolrabiplakken op.
  4. Vouw het bladerdeeg over de vulling, sluit de naad heel goed en druk de zijkanten ook goed dicht (gebruik een klein beetje water). Snijd in 4 stukken. Bestrijk met eidooier en bestrooi met een klein beetje zout.
  5. Bak de saucijzenbroodjes in ca. 35 à 40 minuten goudbruin en krokant. Serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten winter 2026.