Hoofdgerecht
Varkenshaas met spitskoolrolletjes en gnocchi
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 487 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g gnocchi
- • 125 ml slagroom
- • 75 g boter
- • 2 varkenshaasjes
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 citroen, rasp en scheutje sap
- • ½ spitskool, bladeren losgemaakt
- • 4 blaadjes salie
- • Beetje gezeefde bloem
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Schenk de room in een brede, platte pan en breng op smaak met peper en zout. Leg de koolbladeren erin en laat ze kort koken tot ze gemakkelijk te vormen zijn. Zet het vuur uit, haal de bladeren uit de room en leg ze op een snijplank. Rol ze op en snijd er rolletjes van. Leg ze terug in de pan met room en zet opzij.
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Haal de varkenshaasjes door de bloem en bak rondom bruin in de boter op hoog vuur. Haal uit de pan en braad in de oven in ca. 10 minuten rosé. Laat daarna 5 minuten rusten op een snijplank.
- Bak intussen de knoflook en salie in de bakboter en blus af met citroensap. Warm hierin de gnocchi op.
- Verwarm de spitskoolrolletjes.
- Snijd de varkenshaasjes na de rusttijd in medaillons (overdwars) en verdeel over de warme borden. Serveer met de koolrolletjes, gnocchi, bakboter, peper en zout en wat citroenrasp.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
4,10 250 Gram
removeadd product to cart - Varkenshaas
8,55 240 Gram
removeadd product to cart - Verse gnocchi
4,19 400 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Saliepoeder
2,89 20 Gram
removeadd product to cart - Shiraz
7,29 75 cl
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Wijntip: Pure Shiraz biedt rijp rood fruit, kruidigheid en een pepertje. Door de mooie zuren en milde tannines in de wijn blijft hij sappig en prettig doordringbaar wat prima aansluit bij de spitskool.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!