Dessert
Vanillehangop met steranijs en rabarber
- • Dessert
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g Griekse yoghurt
- • 500 g rabarber, gewassen en in stukken van 5 cm
- • 100 g kokosbloesemsuiker
- • 50 ml honing
- • 2 steranijs
- • 1 kaneelstokje
- • 1 vanillestokje, in lengte doorgesneden en merg uitgeschraapt
- • 4 el gembersiroop
BEreidings wijze
- Bekleed een zeef of vergiet met een uitgespoelde, schone theedoek en hang boven een diepe kom.
- Meng vanillemerg, honing, gembersiroop en steranijs door de yoghurt. Schep het yoghurtmengsel in de theedoek en zet afgedekt ca. 8 uur in de koelkast.
- Laat de rabarber met de suiker en het kaneelstokje in een pannetje op laag vuur slinken tot een zachte massa. Haal daarna het kaneelstokje eruit en zet het vuur uit.
- Schep de hangop uit de theedoek en verwijder de steranijs.
- Verdeel de hangop over 4 kommetjes en serveer met lauwwarme rabarber.
Boodschappen lijst
- Yoghurt Griekse stijl
2,35 500 Gram
removeadd product to cart - Rabarber
2,49 500 Gram
removeadd product to cart - Gembersiroop
5,39 240 Ml
removeadd product to cart - Bourbon vanillestokjes
7,99 2 stuks
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!