Soep
Uiensoep met zoete aardappel
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 4 grote uien, 2 in grove stukken en 2 kleingesneden
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 grote zoete aardappel, geschild en in stukken
- • 1 laurierblaadje
- • 2 el verse kruiden, fijngehakt
- • 1 tl gemalen kurkuma
- • 1 tl boter of kokosolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Fruit de grof gesneden stukken ui met de laurier glazig in een soeppan, voeg een beetje boter of kokosolie toe.
- Doe de zoete aardappel, de knoflook en de kurkuma erbij en fruit kort mee. Giet de bouillon erover en bestrooi met peper naar smaak. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat gaar worden.
- Pureer de soep, inclusief laurierblad, glad (staafmixer/blender). Zet terug op het vuur en voeg de kleingesneden ui en de tuinkruiden toe. Laat nog ca. 10 minuten zachtjes sudderen.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boodschappen lijst
- Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Zoete aardappelen
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!