Uiensoep met zoete aardappel
Uiensoep met zoete aardappel

Soep

Uiensoep met zoete aardappel

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 l groentebouillon
4 grote uien, 2 in grove stukken en 2 kleingesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 grote zoete aardappel, geschild en in stukken
1 laurierblaadje
2 el verse kruiden, fijngehakt
1 tl gemalen kurkuma
1 tl boter of kokosolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Fruit de grof gesneden stukken ui met de laurier glazig in een soeppan, voeg een beetje boter of kokosolie toe.
  2. Doe de zoete aardappel, de knoflook en de kurkuma erbij en fruit kort mee. Giet de bouillon erover en bestrooi met peper naar smaak. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat gaar worden.
  3. Pureer de soep, inclusief laurierblad, glad (staafmixer/blender). Zet terug op het vuur en voeg de kleingesneden ui en de tuinkruiden toe. Laat nog ca. 10 minuten zachtjes sudderen.
  4. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter