Bijgerecht
Twee kleuren stoofpeertjes
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 116 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 8 stoofperen (Gieser Wildeman)
- • 750 ml witte wijn (let op dat het vegan is)
- • 500 ml water
- • 300 ml rode port (de port bij Ekoplaza is vegan)
- • 200 g suiker
- • 4 stuks kruidnagel
- • 2 stuks steranijs
- • 1 citroen, uitgeperst
- • 1 laurierblad
- • 1 tl gemalen kurkuma
BEreidings wijze
- Schil de stoofpeertjes en snijd een stukje van de onderkant zodat ze later rechtop kunnen staan.
- Giet de witte wijn en de 500ml water samen in een kookpan en voeg citroensap, suiker, kurkuma, steranijs, laurierblad en kruidnagels toe. Breng aan de kook en leg de peertjes erin. Zorg dat ze helemaal onderstaan. Laat ze in ca. 2 uur rustig gaar stoven.
- Giet na de stooftijd de rode port in een ander pannetje. Zet de gegaarde stoofpeertjes hier rechtop in. Zet het vuur middelhoog voor ca. 20 à 25 minuten totdat de port is verdampt en in de peertjes is getrokken. Houd het goed in de gaten zodat het niet aanbrandt.
- Haal de peertjes uit de pan en zet ze op een schaal. Serveer het zoete, kruidige stoofsap er apart bij.
Boodschappen lijst
- Sauvignon Blanc
5,69 75 cl
removeadd product to cart - Tawny port
19,99 75 cl
removeadd product to cart - Kruidnagel heel
2,49 15 Gram
removeadd product to cart - Steranijs
3,69 30 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Laurier
1,49 5 stuks
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
3,39 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!