Tulband met Vacherin, koolrabi en champignons
Tulband met Vacherin, koolrabi en champignons

Hoofdgerecht

Tulband met Vacherin, koolrabi en champignons

  • Hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 651 kcal / portie

Ingrediënten lijst

330 g Vacherin (1 kaasje)
250 g koolrabi, in blokjes
200 g kastanjechampignons, in plakjes
100 g geraspte oude kaas
2 sjalotjes, gesnipperd
1 rol bladerdeeg (koelvers)
1 sinaasappel, de rasp
1 eierdooier
1 teen knoflook, geperst
4 el hazelnoten
2 el olijfolie
2 el tijm, gehakt + extra takjes ter garnering
1 el karwijzaad
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bak de kastanjechampignons met de knoflook in een beetje olie, ca. 5 minuten. Voeg peper en zout toe.
  3. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met de helft van de koolrabiplakken een lange strook op het bladerdeeg net onder het midden. Schep de kastanjechampignons en de hazelnoten erop. Verdeel de oude kaas erover, de gehakte sjalot, sinaasappelrasp en gehakte tijm, en tot slot de rest van de koolrabiplakken. Rol voorzichtig het bladerdeeg over de vulling heen op en duw de zijkanten en uiteinden goed dicht (gebruik hiervoor een klein beetje water).
  4. Haal de Vacherin uit de verpakking en leg hem op de bakplaat. Vouw de gevulde bladerdeegrol eromheen. Bestrijk de ‘tulband’ met de eidooier en bestrooi met karwijzaad.
  5. Bak in ca. 45 minuten goudbruin in de oven. Garneer met takjes tijm.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.