Hoofdgerecht
Tulband met Vacherin, koolrabi en champignons
- • Hoofdgerecht
- • 6 personen
- • 651 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 330 g Vacherin (1 kaasje)
- • 250 g koolrabi, in blokjes
- • 200 g kastanjechampignons, in plakjes
- • 100 g geraspte oude kaas
- • 2 sjalotjes, gesnipperd
- • 1 rol bladerdeeg (koelvers)
- • 1 sinaasappel, de rasp
- • 1 eierdooier
- • 1 teen knoflook, geperst
- • 4 el hazelnoten
- • 2 el olijfolie
- • 2 el tijm, gehakt + extra takjes ter garnering
- • 1 el karwijzaad
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak de kastanjechampignons met de knoflook in een beetje olie, ca. 5 minuten. Voeg peper en zout toe.
- Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met de helft van de koolrabiplakken een lange strook op het bladerdeeg net onder het midden. Schep de kastanjechampignons en de hazelnoten erop. Verdeel de oude kaas erover, de gehakte sjalot, sinaasappelrasp en gehakte tijm, en tot slot de rest van de koolrabiplakken. Rol voorzichtig het bladerdeeg over de vulling heen op en duw de zijkanten en uiteinden goed dicht (gebruik hiervoor een klein beetje water).
- Haal de Vacherin uit de verpakking en leg hem op de bakplaat. Vouw de gevulde bladerdeegrol eromheen. Bestrijk de ‘tulband’ met de eidooier en bestrooi met karwijzaad.
- Bak in ca. 45 minuten goudbruin in de oven. Garneer met takjes tijm.
Boodschappen lijst
- Perssinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Hazelnoten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Karwijzaad
2,59 50 Gram
removeadd product to cart - Petit vacherin
12,49 330 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Koolrabi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Geraspte pittige kaas
3,39 100 Gram
removeadd product to cart - Tijm
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!