Bakken
Tulband met sinaasappel en cranberry's
- • Bakken
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g boter, op kamertemperatuur + 30 g
- • 250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- • 200 g suiker
- • 100 g gedroogde cranberries, grof gehakt
- • 100 g blanke amandelen, grof gehakt
- • 75 g witte chocolade
- • 5 eieren
- • 2 sinaasappels, de rasp
- • 1 zakje vanillesuiker
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Klop met een mixer de boter, suiker en vanillesuiker luchtig.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
- Voeg in delen het zelfrijzend bakmeel toe en gelijk daarop de vanillesuiker en de helft van het sinaasappelrasp.
- Spatel ¾ deel van de cranberries en de amandelen door het beslag.
- Giet het beslag in een goed ingevette tulbandvorm.
- Bak de tulband +/- een uur in de oven of totdat een prikker die je erin steekt er droog uitkomt.
- Laat de tulband 10 minuten op een rek staat en los hem dan voorzichtig uit de vorm. Laat de tulband helemaal afkoelen.
- Smelt de chocolade en boter au-bain-marie en roer tot een glad glazuur.
- 1Giet het glazuur over de tulband en garneer met de achtergehouden cranberries, amandelen en sinaasappelrasp.
Boodschappen lijst
- Vanillesuiker
3,59 32 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Handsinaasappels
3,98 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 1,5 uur + uur wachttijd Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!