Tuinbonenhummus met pitabrood
Tuinbonenhummus met pitabrood

Bijgerecht

Tuinbonenhummus met pitabrood

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 kg verse tuinbonen, dubbelgedopt
1 teentje knoflook, geperst
2½ el tahin
2 el koriander
2 el olijfolie + extra voor erover
1 tl gemalen komijnzaad
½ tl chilipoeder + extra voor erover
Scheutje citroensap
Zout & peper
Pitabrood voor erbij, gegrild en in vieren

BEreidings wijze

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook en blancheer de tuinbonen ca. 2 minuten. Spoel daarna koud af.
  2. Pureer de boontjes met de knoflook, koriander, olijfolie, citroensap en eventueel rasp met een staafmixer/keukenmachine tot een smeuïg geheel.
  3. Roer de tahin, komijn-en chilipoeder erdoor en breng op smaak met zout en peper. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi naar wens met komijnzaad en chilipoeder.
  4. Serveer met de pitabroodjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente Je kunt de tuinbonen ook eerst enkeldoppen, ze dan koken en pas daarna voor de tweede keer doppen. Het boontje floept dan makkelijker uit z'n stugge, grijze vel.