Tomatentaartjes met tofuvulling
Tomatentaartjes met tofuvulling

Hoofdgerecht

Tomatentaartjes met tofuvulling

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

250g tofu (De Hobbit)
50 g zongedroogde tomaten in olie
1/2 el + 2 tl edelgist
handvol basilicum + extra ter versiering
125 ml amandelroom
Peper & zout
1 pakje plantaardig bladerdeeg
400 g tomaten
10 macademianoten
snuifje zout
Ook nodig: 1 grote ronde vorm of 4 à 6 kleine rechthoekige

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat de tofu even uitlekken. Mix de tofu vervolgens met de zongedroogde tomaten, de halve eetlepel edelgist en de basilicumblaadjes, in de blender of met een staafmixer.
  3. Vergemakkelijk het blenden door wat amandelroom toe te voegen. Kruid bij met peper en zout.
  4. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat even op kamertemperatuur komen. Snijd de tomaten ondertussen in dunne schijven.
  5. Haal het bladerdeeg uit zijn verpakking en prik met een vork gaatjes in de bodem. Besmeer de bodem met de tofumengeling en laat anderhalve cm deeg vrij aan de randen.
  6. Plaats de taartjes met het bijgeleverde bakpapier op een bakplaat en zet ze een kwartiertje in het midden van de oven, of tot wanneer de korst goudbruin is en de bodem goed doorbakken is.
  7. Maak ondertussen de notencrumble: hak de macadamianoten grof en meng met edelgist en een snuifje zout. Strooi deze over de taartjes wanneer ze bijna klaar zijn, zodat de crumble nog een paar minuten kan meebakken in de oven.
  8. Serveer met extra blaadjes basilicum.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is gemaakt door De Hobbit.