Sauzen & dressings
Tomatensambal
- • Sauzen & dressings
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 6 tomaten, in stukjes (zonder zaadjes en vocht)
- • 5 sjalotten, gepeld en fijngesneden
- • 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
- • 4 rode pepers, zaadlijsten eruit en fijngesneden
- • 2 plakken verse gember
- • Stukje limoenschil van ca. 4 cm
- • 4 el plantaardige olie
- • 2 tl limoensap
- • 1 tl groentebouillon
- • Zout
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook ca. 5 minuten op laag vuur.
- Voeg de pepers, plakken gember en limoenschil toe en bak nog eens 5 minuten.
- Doe de tomatenstukjes en de groentebouillon erbij en laat alles 10 minuten sudderen. Haal daarna van het vuur en laat afkoelen. Breng de sambal op smaak met zout en vers limoensap. Verwijder voor het serveren de plakken gember en de limoenschil.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonpoeder
5,49 110 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Breng de sambal op smaak met zout en limoensap. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!