Hoofdgerecht
Tomatenrisotto met rucola, walnoten en edelgistvlokken
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 575 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • ui 1, gesnipperd
- • olie 1 el
- • risottorijst 300 g
- • water 500 ml
- • tomatensap 400 ml
- • rucola 75 g, fijngehakt
- • edelgistvlokken 60 g (Mattisson)
- • trostomaten (mag ook cherrytros zijn) 250 g, in partjes
- • rode paprika 1, in kleine stukjes
- • walnoten 100 g, grof gehakt
BEreidings wijze
- Fruit de ui in de olie. Voeg de rijst toe en bak enkele minuten mee. Voeg, in kleine scheuten, al roerend afwisselend water en tomatensap toe en laat zo, in ca. 30 minuten, de risotto gaar worden en al het vocht opnemen. Giet er pas een nieuwe scheut vocht bij als de vorige is opgenomen.
- Haal de pan van het vuur en schep de gehakte rucola, edelgistvlokken (bewaar wat voor garnering) trostomaten en rode paprika toe. Top met walnoten en de rest van de edelgistvlokken.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Risottorijst arborio
4,49 500 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,79 125 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Edelgistvlokken
6,99 60 Gram
removeadd product to cart - Tomatensap met zeezout
3,59 700 Ml
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 30 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!