Soep
Tomaten-sinaasappelsoep
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 ml groentebouillon
- • 10 trostomaten, gehalveerd
- • 4 teentjes knoflook, geplet
- • 2 sinaasappels, geraspt en uitgeperst
- • 2 uien, geschild en in grove stukken
- • 4 el volle kwark
- • 4 takjes verse tijm
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de tomaten, ui, knoflook en tijm op een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze 20 minuten in de oven.
- Doe de inhoud van de bakplaat inclusief alle vrijgekomen sappen in een kookpan en vul aan met de sinaasappelsap en groentebouillon. Breng alles aan de kook en laat 1 minuut koken.
- Pureer de soep met een staafmixer. Zeef de soep en serveer met de Griekse yoghurt, sinaasappelrasp en nog wat verse tijm.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Trostomaten
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Perssinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
3,79 800 Gram
removeadd product to cart - Tijm in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit de Ekoplaza campagne 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!