Soep
Tomaten-sinaasappelsoep
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 ml groentebouillon
- • 10 trostomaten, gehalveerd
- • 4 teentjes knoflook, geplet
- • 2 sinaasappels, geraspt en uitgeperst
- • 2 uien, geschild en in grove stukken
- • 4 el volle kwark
- • 4 takjes verse tijm
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de tomaten, ui, knoflook en tijm op een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze 20 minuten in de oven.
- Doe de inhoud van de bakplaat inclusief alle vrijgekomen sappen in een kookpan en vul aan met de sinaasappelsap en groentebouillon. Breng alles aan de kook en laat 1 minuut koken.
- Pureer de soep met een staafmixer. Zeef de soep en serveer met de Griekse yoghurt, sinaasappelrasp en nog wat verse tijm.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit de Ekoplaza campagne 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!