Tofu saté met cashewsaus
Tofu saté met cashewsaus

Hoofdgerecht

Tofu saté met cashewsaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

125 g tofu
50 g cashewnoten tamari
2 boterhammen
Flinke scheut amandeldrink
Scheut sojasaus

BEreidings wijze

  1. Laat de tofu uitlekken, wikkel het in keukenpapier en leg het blok tussen twee borden met daar boven op iets zwaars. Zo komt er zoveel mogelijk vocht uit. Laat dit een kwartiertje staan.
  2. Maak intussen de cashewsaus: maal de cashewnoten fijn in een keukenmachine of blender, hou een paar apart voor garnering. Voeg een scheut sojasaus en amandeldrink toe en meng. Schenk dit mengsel in een steelpan en verwarm, blijf goed roeren. De saus zal wat dikker worden, voeg naar smaak wat meer amandeldrink toe om een dunnere saus te krijgen.
  3. Snij de tofu in blokjes. Rijg de tofu aan de satérprikkers. Meng wat olie met een scheutje sojasaus en bestrijk de spiezen met dit mengsel aan beide kanten.
  4. Verhit de grillpan. Heb je geen grillpan, dan kun je ook een koekenpan gebruiken alleen krijg je dan geen grillstreepjes op de tofu.
  5. Leg de spiezen in de grillpan en bak aan beide kanten tot er grillstreepjes ontstaan.
  6. Beleg de boterhammen met de tofu saté en schep er wat cashewsaus over. Garneer met de grof gehakte apart gehouden cashewnoten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Wat eet je dan wel