Ontbijt
Toast met kaas en gebakken paddenstoelen
- • Ontbijt
- • 2 personen
- • 372 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 sneetjes brood naar keuze
- • 1 eetl olijfolie
- • 150 g paddenstoelenmix, in stukjes of plakjes
- • 1 teen knoflook, geperst
- • 2 takjes tijm, blaadjes afgerist
- • zout & peper
- • 4 plakken jong belegen kaas (Bastiaansen Gouda Jong Belegen)
- • 2 takjes peterselie, blaadjes fijngehakt
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit een koekenpan zonder olie en toast hierin de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan, maar laat de pan op het vuur staan.
- Giet de olie in de pan. Bak de paddenstoelen 5 à 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de tijm toe en bak 1 minuut mee. Bestrooi met zout en peper.
- Leg de sneetjes toast naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en beleg ze met de kaas. Verdeel de warme paddenstoelen erover.
- Zet 8–10 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Garneer met peterselie en serveer direct.
Boodschappen lijst
- Plantaardige variatie op yoghurt kokos - mango vanille
3,49 275 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,79 500 Ml
removeadd product to cart - Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Tijm
2,99 15 Gram
removeadd product to cart - Plakjes jong belegen kaas
3,99 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!