Toast met avocado-fetapuree en een gepocheerd eitje
Toast met avocado-fetapuree en een gepocheerd eitje

Lunch

Toast met avocado-fetapuree en een gepocheerd eitje

  • Lunch
  • 4 personen
  • 388 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g feta
4 sneetjes zuurdesembrood, geroosterd
4 eieren (heel vers)
2 avocado's
½ citroen, het sap
2 el witte wijnazijn
1 tl chilivlokken + extra

BEreidings wijze

  1. Meng de avocado met de feta, citroensap en de chilivlokken tot een grove puree.
  2. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de wijnazijn toe aan het water. Houd het water tegen de kook aan.
  3. Breek een ei in een klein kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in de pan met water door met de lepel een aantal rondjes te draaien. Giet het ei in de draaikolk. Door de draaiende beweging sluiten de eiwitten zich mooi tegen de dooier. Kook het ei zo 4-5 minuten en voorkom dat het water heftig gaat koken. Haal het ei met een schuimspaan uit het water. Herhaal dit met de 3 andere eieren.
  4. Verdeel de avocadopuree over de toast en leg er een gepocheerd eitje op. Bestrooi met extra chilivlokken.

Boodschappen lijst

  • product
    Feta

    3,69 150 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Avocado

    3,98 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    3,45 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte wijnazijn

    2,49 500 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Chilivlokken

    3,69 20 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.