Lunch
Toast met avocado-fetapuree en een gepocheerd eitje
- • Lunch
- • 4 personen
- • 388 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 100 g feta
- • 4 sneetjes zuurdesembrood, geroosterd
- • 4 eieren (heel vers)
- • 2 avocado's
- • ½ citroen, het sap
- • 2 el witte wijnazijn
- • 1 tl chilivlokken + extra
BEreidings wijze
- Meng de avocado met de feta, citroensap en de chilivlokken tot een grove puree.
- Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de wijnazijn toe aan het water. Houd het water tegen de kook aan.
- Breek een ei in een klein kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in de pan met water door met de lepel een aantal rondjes te draaien. Giet het ei in de draaikolk. Door de draaiende beweging sluiten de eiwitten zich mooi tegen de dooier. Kook het ei zo 4-5 minuten en voorkom dat het water heftig gaat koken. Haal het ei met een schuimspaan uit het water. Herhaal dit met de 3 andere eieren.
- Verdeel de avocadopuree over de toast en leg er een gepocheerd eitje op. Bestrooi met extra chilivlokken.
Boodschappen lijst
- Feta
3,59 150 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Chilivlokken
3,89 20 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!