Bakken
Tijgernotencake met banaan en mango
- • Bakken
- • 8 personen
- • 186 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 150 ml amandeldrink
- • 100 g gedroogde mango, in reepjes
- • 90 g tijgernotenmeel
- • 90 g amandelmeel
- • 4 rijpe bananen
- • 2 eieren
- • 1 vanillestokje, het merg
- • 2 el kokosolie
- • 1 el arrowroot
- • 1 tl five spices
- • 1 tl wijnsteenbakpoeder
- • Ook nodig: cakevorm van 20 cm, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix alle ingrediënten behalve de mango tot een egaal beslag in de keukenmachine.
- Roer de mango erdoorheen.
- Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in 50-60 minuten bruin en gaar in de oven.
Boodschappen lijst
- Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Five spices kruidenmix
4,19 50 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Bourbon vanillestokjes
7,99 2 stuks
removeadd product to cart - Tijgernotenmeel
10,50 350 Gram
removeadd product to cart - Amandeldrink suikervrij
3,19 1 Liter
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
6,49 500 Ml
removeadd product to cart - Arrowroot
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Bananen
2,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017. Wijntip: Heaven on Earth! Heerlijk zoet, net als de cake. We herkennen tonen van zeer rijp fruit, logisch: want de druiven voor deze dessertwijn worden gedroogd op rooibosbladeren.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!