Salade
Thaise salade met venkel en sperzieboontjes
- • Salade
- • 4 personen
- • 347 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • SALADE:
- • 200 g sperziebonen, schoongemaakt en beetgaar gekookt
- • 2 venkelknollen, steelaanzet verwijderd en in reepjes
- • 1 zoete bataat, geschild, in repen en beetgaar gekookt
- • 6 el plantaardige olie, om te frituren
- • DRESSING:
- • 4 el sojasaus
- • 1 el geraspte gember
- • 1 el olijfolie
- • 1 teentje knoflook, gesneden
- • ½ rode peper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes
BEreidings wijze
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Verwarm de olie om te frituren.
- Frituur de helft van de venkelreepjes goudbruin in hete olie en laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng de helft van de dressing met de reepjes bataat, de rest van de venkel en de sperzieboontjes.
- Verdeel de groenten over vier bordjes of schaaltjes, garneer met de gefrituurde venkel en giet de overgebleven dressing eromheen.
Boodschappen lijst
- Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Sperziebonen
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Wijntip: Cava Savia Viva is een wijn met een intense bubbel en krachtige smaak. Dit correspondeert goed met de intense smaken in het gerecht. Daarnaast verfrissen de bubbels het filmende mondgevoel fantastisch.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!