Thaise pompoencurry
Thaise pompoencurry

Hoofdgerecht

Thaise pompoencurry

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

2 el plantaardige olie
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1,5 / 2 el rode currypasta
400 g pompoen (voorgesneden)
200 ml kokosmelk
100 ml groentebouillon
handje koriander, grof gesneden
120 g zilvervliesrijst

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui (in halve ringen) en knoflook (geperst) even aan. Roer de currypasta en pompoen erdoor en roerbak deze 3-4 minuten.
  2. Voeg de kokosmelk en bouillon toe. Breng aan de kook en laat het geheel op laag vuur 20-25 minuten sudderen. Roer af en toe tot de pompoen zacht is.
  3. Roer de koriander erdoor en serveer met zilvervliesrijst.

Boodschappen lijst