Thaise knolselderijsoep met appel
Thaise knolselderijsoep met appel

Soep

Thaise knolselderijsoep met appel

  • Soep
  • 4 personen
  • 395 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 ui
3 tenen knoflook
Klein stukje gember
2 el (olijf)olie
1 knolselderij, schoongemaakt en in blokjes (+/- 500 gram)
250 g pastinaak, schoongemaakt en in blokjes
2 appels, geschild en in blokjes
Thaise gele currypasta
400 ml kokosmelk
1 l water
1 limoen, in parten
2 eetl. koriander

BEreidings wijze

  1. Fruit de ui, knoflook en gember in de olie en voeg vervolgens de gesneden knolselderij, pastinaak en appel toe. Bak een minuut of 5; roer geregeld. Schep er de currypasta bij, roer door en giet de kokosmelk en het water erbij. Laat de groenten in ca. 15 minuten gaar koken.
  2. Haal van het vuur en blend tot een gladde soep. Voeg naar wens eventueel extra water toe voor een dunnere soep.
  3. Serveer met een kneep limoensap en bestrooi met koriander.

Boodschappen lijst

  • product
    Uien

    1,99 1 kg

    remove
    add product to cart

Tips

Bron: Lekker Weten Winter 2020