Thaise knolselderijsoep met appel
Thaise knolselderijsoep met appel

Soep

Thaise knolselderijsoep met appel

  • Soep
  • 4 personen
  • 395 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g knolselderij, schoongemaakt en in blokjes
400 ml kokosmelk
250 g pastinaak, schoongemaakt en in blokjes
3 tenen knoflook
2 appels, geschild en in blokjes
1 limoen, in parten
1 ui
Klein stukje gember
4 flinke el Thaise gele currypasta
2 el olijfolie
2 el koriander

BEreidings wijze

  1. Fruit de ui, knoflook en gember in de olie en voeg vervolgens de gesneden knolselderij, pastinaak en appel toe. Bak een minuut of 5; roer geregeld. Schep er de currypasta bij, roer door en giet de kokosmelk en 1 liter water erbij. Laat de groenten in ca. 15 minuten gaar koken.
  2. Haal van het vuur en blend tot een gladde soep. Voeg naar wens eventueel extra water toe voor een dunnere soep.
  3. Serveer met een kneep limoensap en bestrooi met koriander.

Boodschappen lijst

  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kokosmelk

    1,99 400 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Limoenen

    1,99 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gember

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    2,59 1 kg

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.