Soep
Thaise knolselderijsoep met appel
- • Soep
- • 4 personen
- • 395 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 ui
- • 3 tenen knoflook
- • Klein stukje gember
- • 2 el (olijf)olie
- • 1 knolselderij, schoongemaakt en in blokjes (+/- 500 gram)
- • 250 g pastinaak, schoongemaakt en in blokjes
- • 2 appels, geschild en in blokjes
- • Thaise gele currypasta
- • 400 ml kokosmelk
- • 1 l water
- • 1 limoen, in parten
- • 2 eetl. koriander
BEreidings wijze
- Fruit de ui, knoflook en gember in de olie en voeg vervolgens de gesneden knolselderij, pastinaak en appel toe. Bak een minuut of 5; roer geregeld. Schep er de currypasta bij, roer door en giet de kokosmelk en het water erbij. Laat de groenten in ca. 15 minuten gaar koken.
- Haal van het vuur en blend tot een gladde soep. Voeg naar wens eventueel extra water toe voor een dunnere soep.
- Serveer met een kneep limoensap en bestrooi met koriander.
Boodschappen lijst
- Uien
1,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Winter 2020
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!