Tempura van broccoli met wasabimayonaise
Tempura van broccoli met wasabimayonaise

Hoofdgerecht

Tempura van broccoli met wasabimayonaise

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

Ca. 500 ml olie, om in te frituren
200 g broccoliroosjes
3 el geroosterd sesamzaad
Voor het tempurabeslag:
100 g bloem
3 el olijfolie
150 ml (ijs)koud water
Snuf zout
1 eiwit
Voor de wasabimayonaise:
2 el mayonaise
Klein beetje wasabipoeder
1 el gehakte bieslook

BEreidings wijze

  1. Maak het tempurabeslag: meng bloem, olijfolie, water en zout door elkaar. Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door het beslag.
  2. Verhit de olie. Haal de roosjes broccoli door het tempurabeslag en frituur ze in porties in enkele minuten goudbruin in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier of een rooster en bestrooi direct met sesamzaad.
  3. Roer intussen de mayonaise los met een klein beetje wasabipoeder (proef en voeg eventueel meer toe naar smaak) en bieslook.
  4. Serveer als dip bij de tempura.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente Het geheim van goed tempurabeslag is dat het heel koud moet zijn, er weinig in wordt geroerd (klontjes kun je gewoon laten zitten) en dat de olie goed heet is.