Hoofdgerecht
Tempura van broccoli met wasabimayonaise
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • Ca. 500 ml olie, om in te frituren
- • 200 g broccoliroosjes
- • 3 el geroosterd sesamzaad
- • Voor het tempurabeslag:
- • 100 g bloem
- • 3 el olijfolie
- • 150 ml (ijs)koud water
- • Snuf zout
- • 1 eiwit
- • Voor de wasabimayonaise:
- • 2 el mayonaise
- • Klein beetje wasabipoeder
- • 1 el gehakte bieslook
BEreidings wijze
- Maak het tempurabeslag: meng bloem, olijfolie, water en zout door elkaar. Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door het beslag.
- Verhit de olie. Haal de roosjes broccoli door het tempurabeslag en frituur ze in porties in enkele minuten goudbruin in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier of een rooster en bestrooi direct met sesamzaad.
- Roer intussen de mayonaise los met een klein beetje wasabipoeder (proef en voeg eventueel meer toe naar smaak) en bieslook.
- Serveer als dip bij de tempura.
Boodschappen lijst
- Broccoli
3,19 400 Gram
removeadd product to cart - Geroosterd sesamzaad
2,69 250 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Volle & romige mayonaise
4,89 490 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bak en braad boter
3,29 450 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente Het geheim van goed tempurabeslag is dat het heel koud moet zijn, er weinig in wordt geroerd (klontjes kun je gewoon laten zitten) en dat de olie goed heet is.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!