Hoofdgerecht
Tempeh Saté
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g tempeh
- • 100 ml neutrale olie
- • 2 paprika's
- • 1 kleine rode ui
- • 2 el ahornsiroop
- • 1 el appelciderazijn
- • 1 el sojasaus
- • 1 tl gerookte paprikapoeder
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de ui in fijne stukjes. Meng met de ahornsiroop, appelciderazijn, de olie, sojasaus, het gerookt paprikapoeder en een snuifje zout voor de marinade.
- Snijd de tempeh in blokjes van 2 op 2 cm. Laat de tempeh een kwartiertje marineren in de marinade.
- Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes van 2 op 2 cm. Neem 8 satéstokjes en spies op elk stokje afwisselend de blokjes tempeh en de blokjes paprika.
- Leg de satés in de ovenschaal en bak gedurende 20 à 30 minuten, of tot wanneer de paprika beetgaar is en de tempeh goudbruin gebakken.
Boodschappen lijst
- Appelciderazijn
5,19 500 Ml
removeadd product to cart - Gerookte paprikapoeder
3,99 50 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 ML
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,29 250 Ml
removeadd product to cart - Tempeh
3,89 200 Gram
removeadd product to cart - Paprika mix
4,99 3 stuks
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van De Hobbit
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!