Tempeh Saté
Tempeh Saté

Hoofdgerecht

Tempeh Saté

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

2 rolletjes 'Hobbit' tempeh (2 x 200 g)
een kleine rode ui (50 g)
2 paprika’s
2 el ahornsiroop
1 el appelciderazijn
100 ml neutrale olie
1 el sojasaus
1 tl gerookt paprikapoeder en een snuifje zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de ui in fijne stukjes. Meng met de ahornsiroop, appelciderazijn, de olie, sojasaus, het gerookt paprikapoeder en een snuifje zout voor de marinade.
  3. Snijd de tempeh in blokjes van 2 op 2 cm. Laat de tempeh een kwartiertje marineren in de marinade.
  4. Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes van 2 op 2 cm. Neem 8 satéstokjes en spies op elk stokje afwisselend de blokjes tempeh en de blokjes paprika.
  5. Leg de satés in de ovenschaal en bak gedurende 20 à 30 minuten, of tot wanneer de paprika beetgaar is en de tempeh goudbruin gebakken.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van De Hobbit