Hoofdgerecht
Tempeh Saté
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 2 rolletjes 'Hobbit' tempeh (2 x 200 g)
- • een kleine rode ui (50 g)
- • 2 paprika’s
- • 2 el ahornsiroop
- • 1 el appelciderazijn
- • 100 ml neutrale olie
- • 1 el sojasaus
- • 1 tl gerookt paprikapoeder en een snuifje zout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de ui in fijne stukjes. Meng met de ahornsiroop, appelciderazijn, de olie, sojasaus, het gerookt paprikapoeder en een snuifje zout voor de marinade.
- Snijd de tempeh in blokjes van 2 op 2 cm. Laat de tempeh een kwartiertje marineren in de marinade.
- Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes van 2 op 2 cm. Neem 8 satéstokjes en spies op elk stokje afwisselend de blokjes tempeh en de blokjes paprika.
- Leg de satés in de ovenschaal en bak gedurende 20 à 30 minuten, of tot wanneer de paprika beetgaar is en de tempeh goudbruin gebakken.
Boodschappen lijst
- Shoyu milde sojasaus
3,99 250 ML
removeadd product to cart - Tempeh
3,79 200 Gram
removeadd product to cart - Rode paprika
3,49 2 stuk
removeadd product to cart - Ongefilterde appelazijn
3,09 750 ml
removeadd product to cart - Paprikapoeder
3,49 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van De Hobbit
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!