Hoofdgerecht
Tarte tatin met witlof
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 307 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 el suiker
- • 1 el boter + extra voor invetten vorm
- • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
- • 4 stronkjes witlof, schoongemaakt en in de lengte gehalveerd
- • Zout en peper
- • Taartvorm van 24 Ø cm, ingevet met boter
- • Groene sla, voor erbij (optioneel)
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200℃ (hetelucht 175℃).
- Karameliseer de suiker in een pan en blus af met 2 eetlepels boter. Giet de karamel in de ingevette taartvorm. Leg de stukken witlof tegen elkaar aan in de karamel. Bestrooi met zout en peper. Dek de witlof af met het bladerdeeg en laat de plakjes elkaar goed overlappen. Prik met een vork de gaatjes in het deeg.
- Bak de taart goudbruin en gaar in ca. 30-35 minuten
- Neem uit de oven de laat ca. 5 minuten afkoelen. Stort de tante tarten daarna op een groot bord. Serveer met groene sla.
Boodschappen lijst
- Witlof
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente No Waste! Voor een maximale productie wordt de meeste witlof in water geteeld, met een dik, bitter hart dat in de groenbak belandt. Onze biologische grondwitlof is steviger en heeft een kleiner hart. Ook proef je bij ons de oorspronkelijke, licht bittere smaak beter. Je betaalt misschien iets meer voor je witlof, maar je hebt minder waste (dus meer witlof) en meer smaak!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!