Bakken
Tarte tatin met peren
- • Bakken
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • 125 g bloem
- • 125 g zachte boter
- • 125 g kristalsuiker
- • 125 g slagroom
- • 4 peren, geschild en gehalveerd
- • 2 eieren
- • 2 el melk
- • 1 tl bakpoeder
BEreidings wijze
- Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier. Vet de bakvorm licht in zodat het bakpapier goed blijft plakken.
- Smelt voor de karamel de suiker zonder te roeren totdat deze begint te kleuren. Roer dan met een garde totdat de karamel donker en goudbruin van kleur is. Haal van het vuur en giet er de slagroom bij. Roer goed glad. Giet in de ingevette vorm.
- Leg de parten peer dakpansgewijs in een cirkel in de karamel en druk een beetje aan.
- Klop met de mixer de zachte boter met kristalsuiker romig. Voeg daarna een voor een de eieren toe en blijf mixen. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en mix op een lage stand tot een glad beslag. Meng tot slot de melk erdoor. Giet het beslag over de peren in de bakvorm.
- Bak de taart 40 -45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de taart 30 minuten afkoelen en verwijder dan de springvorm. Plaats een bord er bovenop, keer om en verwijder voorzichtig het bakpapier.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Concorde peren
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,10 250 Gram
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,29 200 ml
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,39 1 Liter
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Paasfolder.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!