Hoofdgerecht
Tajine met roodbaars en bonen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 223 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g tomatenstukjes (blik)
- • 360 g witte bonen in tomatensaus (pot)
- • 320 g roodbaarsfilet
- • 2 tenen knoflook, gehalveerd en in reepjes
- • 1 ui, in halve ringen
- • 1 gele paprika, gehalveerd en in reepjes
- • 2 el olie
- • 1 el peterselie, grof gehakt
- • 2 tl viskruiden + extra
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een tajine (of hapjespan) en fruit hierin rustig de ui zacht in ca. 5 minuten. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten. Doe de knoflook en de viskruiden erbij en bak nog 1 minuut mee. Voeg dan de tomatenstukjes en de witte bonen in tomatensaus toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de tajine en zet het vuur laag. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Bestrooi de visfilet met peper en zout en leg in de saus. Doe de deksel weer op de tajine en stoof de vis 6-8 minuten totdat deze net gaar is.
- Bestrooi met extra viskruiden en verse peterselie.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Roodbaarsfilet met vel
10,95 160 Gram
removeadd product to cart - Viskruiden
6,19 25 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Witte bonen in tomatensaus
2,29 360 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!