Tajine met roodbaars en bonen
Tajine met roodbaars en bonen

Hoofdgerecht

Tajine met roodbaars en bonen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 223 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g tomatenstukjes (blik)
360 g witte bonen in tomatensaus (pot)
320 g roodbaarsfilet
2 tenen knoflook, gehalveerd en in reepjes
1 ui, in halve ringen
1 gele paprika, gehalveerd en in reepjes
2 el olie
1 el peterselie, grof gehakt
2 tl viskruiden + extra
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een tajine (of hapjespan) en fruit hierin rustig de ui zacht in ca. 5 minuten. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten. Doe de knoflook en de viskruiden erbij en bak nog 1 minuut mee. Voeg dan de tomatenstukjes en de witte bonen in tomatensaus toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de tajine en zet het vuur laag. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  2. Bestrooi de visfilet met peper en zout en leg in de saus. Doe de deksel weer op de tajine en stoof de vis 6-8 minuten totdat deze net gaar is.
  3. Bestrooi met extra viskruiden en verse peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.